Een klein rond hoofdje is op oorhoogte bevestigd aan een in kunststof afgegoten schroevendraaier, alsof hij ter plekke in elkaar wordt gezet. Er zit zowel een kwetsbare concentratie als een haast agressieve daad in verscholen. ‘Je kunt het zien als een soort Frankenstein,’ merkt de maker, Warre Mulder (1984), op. Het lijkt – evenals zijn Pinocchio’s – een metafoor voor zijn scheppingsdrang, maar ook voor het vermogen van zijn beelden om ‘tot leven te komen’. Tijdens het maakproces gaan ze onvermijdelijk op zichzelf staan en krijgen ze een nieuwe, meerduidige betekenis.

 

Werk van Warre Mulder is van 6 t/m 9 februari 2020 te zien op Art Rotterdam.
www.warremulder.be

Lees het hele artikel in Palet #404

 

Meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief!

*Vereiste veldenUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Palet Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:


Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.paletmagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.