Voor veel schilders is de natuur een steeds terugkerende bron van inspiratie. Deze inzending staat dan ook bol van vol zomerse taferelen: donkere schaduwen van bomen (prijs 8), woest stromende rivieren (prijs 1), dromerige plekjes (prijs 7) stille weerspiegelingen in het water (prijs 9), het huiselijk buitenleven op het erf (prijs 4).

Eer is veel geschilderd met acrylverf, veel minder olieverf en aquarelverf. Te weinig tekeningen deze keer en die kunnen toch zo mooi zijn in houtskool, pastel e.d.

Deze mooie inzending geeft de rijkdom van de zomermaanden het volle pond.

1e prijs: H. Sandanger, titel ‘Gletsjerrivier’, acrylverf op paneel afm. 60 x 40 cm (linksboven)

De eerste prijs voor H Sandanger. Zijn schilderij van een gletsjerrivier in Noorwegen werd door de jury als heel bijzonder ervaren. De strakke lucht, het verblindend wit van de gletsjer en de beweging van de rivier er onder vormen een dynamische compositie. Het sprankelende heldere water is goed weergegeven.

2e prijs: N. Cornet, geen titel, acrylverf op doek afm. 40 x 50 cm

Nolly Cornet heeft een mooie doorkijk geschilderd. Het is vooral de kleur die dit landschap zo aantrekkelijk maakt. Het is fantastisch zoals het geel van de veelden achter de boomstammetjes doorloopt.

Proficiat met uw 2e prijs.
3e prijs: H. Driehuis, geen titel, acrylverf op doek afm. 40 x 50 cm
H. Driehuis heeft veel diepte in dit landschap gekregen. Het fantastische licht dat over het water valt, en de ritmische lijnen geven het schilderij zijn kracht. De spontane pasteuze verf behandeling doet het goed!

4e prijs: C. Skolimowska, titel ‘Het oude huis waar ik opgegroeid ben’, acryl op paneel 50 x 60 cm

Cosia Skolimowska lat hier het huis zien waar zij is op gegroeid. Dit is ook de titel van haar schilderij. Het is een zonnig tafereel. De boom geeft schaduw op het huis en op de grond. Enkele speeltjes liggen nog in de zon, de achterdeur staat open, het gordijn waait een beetje naar buiten. Een schilderij met veel sfeer.

5e prijs: Petra Sweijen

Wel origineel toch, om het buitenspiegeltje erbij te schilderen. Maar het landschap is ook heel god getroffen. De jury vond het zeker een prijs waard. Goed gedaan Petra.

6e prijs: H. Ackerman, geen titel, aquarel afm. 19 x 28 cm

De elementen water en lucht zijn in deze aquarel met veel gevoel voor het materiaal en onderwerp subtiel weergegeven. Het wit in de lucht en de spiegeling in het water en met dat beetje geel. Kortom een heerlijke aquarel.

7e prijs: K.T. Koning, titel ‘De Runde’, olieverf op doek afm. 30 x 40 cm

Het schilderijtje van K. Koning ontleend zijn charme aan de eenvoud van de compositie. Het is een landschap met diepte, door de vorm van het riviertje. Velden en oeverkant zijn opgebouwd uit verf toetsen. De breedte van de kwast is duidelijk zichtbaar. Blauw en geel gaan goed samen met wat aardkleuren. Een verdiende 7e prijs.

8e prijs: V. Zanoni, titel ‘Eenheid met de Natuur’, acryl op paneel afm. 40 x 50 cm

‘Eenheid met de natuur’ noemt Vera haar schilderij. En inderdaad, de donkere boomvormen en de schaduw op de voorgrond dragen daartoe bij. Dan vertoont zich een onopvallende figuur aan de waterkant, maar je moet goed kijken. Ze zit te dromen in het mysterieuze schijnsel op de bladeren en op het water. Een beetje betoverde sfeer.

9e prijs: M. Munnich. Titel ‘Stil Water’, acryl op doek afm. 80 x 60 cm

Titel ‘Stil Water’, is de titel van het schilderij van Meggy Munnich. Het ondergelopen land met de uit het water omhoogstekende boomstammetjes vormen een vervreemd element en maken het landschap interessant. De jury vond dit zeker de 9e prijs waard!

10e prijs: A. Meijer, geen titel, acryl op paneel afm. 40 x 50 cm

Het winterlandschap van Annemarie is speels en schetsmatig opgezet. De penseelstreken en vegen veroorzaken een winterse sfeer waarin je door wind en sneeuwvlokken niet scherp meer kunt zien. Een dichterlijk schilderij.

11e prijs: F. Martens, titel ‘Zeewering’, acrylverf 31 x 51 cm

Toch een opvallend landschap met al die toetsjes. De strakblauwe lucht is hel levendig door die speelse wolkjes. De jury koos duidelijk voor het aangename en de lichte vrolijkheid van het landschap. Proficiat!

12e prijs: E. van de Starre, titel ‘Dorpsgezicht’, aquarel afm. 23 x 31 cm

Het landschap van Elly heeft iets nostalgisch, niet alleen omdat nieuwbouw ontbreekt. Het is als een landweggetje, maar het heeft ook te maken met de kleur. Er gaat een gemoedelijke sfeer van uit. Prima toch! Van harte gefeliciteerd met de 12e plaats.

Prijzen zijn beschikbaar gesteld door Koninklijke Talens

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:


Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.