Tijdens de afstudeerexpositie van AKI ArtEZ Enschede afgelopen zomer sprong zijn serie Never leave a man behind in het oog: een totaalpresentatie met schilderijen gecentreerd rond een monumentale sculptuur als graf. In de maanden erna volgden flink wat exposities, waaronder die van de Koninklijke Prijs voor de Schilderkunst, waarvoor hij als kersverse nieuwkomer genomineerd werd – ‘Een eer’. In zijn nieuwe appartement in Amsterdam praat Tom van Veen (Amsterdam 1995) me bij over de ontwikkelingen van 2019 en over de veelheid aan verhalen die schuilgaat achter zijn afstudeerpresentatie.

Werk van Tom van Veen is van 13 maart t/m 18 mei te zien bij Sanquin (Amsterdam), van 29 februari t/m 1 juni bij Kunstvereniging Diepenheim en van 21 t/m 24 mei op This Art Fair (Amsterdam).
www.tomvanveen.online

Lees het hele artikel in Palet #405

 

Meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief!

*Vereiste veldenUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Palet Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:


Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.paletmagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.