In een kantoorgebouw in Utrecht Zuid ligt het atelier van Satijn Panyigay (Nijmegen 1988). Haar poëtische achternaam verraadt haar Hongaarse roots. Het ogenschijnlijk saaie kantoorgebouw herbergt een waanzinnig uitzicht op de skyline van Utrecht. Het licht is des te mooier. Er vliegt een zwerm kraaien voorbij. Meestal een voorspeller van onheil – sommigen zeggen zelfs dat kraaien schaduwgidsen zijn, die zielen van het donker naar het licht vervoeren – maar voor nu zijn ze vooral prachtig. Donkere periodes zijn Panyigay niet vreemd. De tegenhangers licht en donker, die elkaar nodig hebben en in balans houden, zijn een belangrijk onderwerp in haar werk.

Werk van Satijn Panyigay is van 6 t/m 9 februari te zien op Haute Photographie (Rotterdam) bij Galerie Wilms en t/m 23 februari in De Laatste Aai in Museum Tot Zover (Amsterdam).
www.satijnpanyigay.nl

Lees het hele artikel in Palet #405

 

Meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief!

*Vereiste veldenUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Palet Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:


Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.paletmagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.