Geen expositie zonder verhaal
Laat je inspireren in Leeuwarden

Leeuwarden liet de afgelopen jaren haar artistieke stempel achter met grootse exposities als Escher op Reis, Rembrandt & Saskia, Mata Hari en Alma Tadema. Het huidige aanbod aan exposities in Leeuwarden is spannend, verfrissend en nostalgisch.

Dat je de afgelopen jaren steeds meer over Leeuwarden hoort, is helemaal niet zo raar. De Friese provinciehoofdstad was namelijk Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 en dat is nog steeds goed voelbaar in de stad. De Leeuwarder musea hebben de lat vorig jaar hoog gelegd, maar lijken geen moeite te hebben met aan de nieuwe maatstaaf te voldoen. Laten we een kijkje nemen in het hoge noorden!

Fries Museum
Een bezoek aan Leeuwarden is niet compleet wanneer je nog niet in het Fries Museum bent geweest. Vorig jaar trok het museum 350.000 bezoekers met de tentoonstellingen Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw en Escher op Reis. Maar ook dit jaar zetten ze weer indrukwekkende en meeslepende exposities neer. De nieuwste, Wij Vikingen (tot en met 15 maart), gaat over Friezen en Vikingen. Hoe wreed was dat Vikingvolk nu echt en, zo doet het bezoek aan de tentoonstelling je afvragen, hoeveel hebben wij eigenlijk gemeen met een Viking? Een verdieping boven deze spannende expositie met schatten, wapens en zowaar een Vikingschip, treffen we Éric van Hovens (Algerije, 1975) Fenduq. Het staat in schril contrast met de verdieping lager, waar alles duister en spannend is. Deze tentoonstelling oogt licht en vrolijk door de glanzende koperen kunstwerken en knalroze muren. Om elke hoek een nieuwe compositie die even oogstrelend is als die ervóór. Maar ook hier zit meer achter. Fenduq is meer dan schoonheid; het laat ambacht en cultuur zien en de werken zetten aan tot nadenken over globale vraagstukken. Je moet wel snel zijn, de expositie loopt namelijk tot en met 5 januari 2020.

Gezonken Schatten
In een prachtig 18e-eeuws stadspaleis in de Grote Kerkstraat in Leeuwarden, zit het Keramiekmuseum Princessehof. Hier huist meer dan een vorstelijke geschiedenis; dit is tevens waar Maurits Cornelis Escher werd geboren.Tegenwoordig toont het Princessehof er de mooiste keramiekkunst. De nieuwe expositie van het Keramiekmuseum, Gezonken Schatten, vertelt de geheimen van de Maritieme Zijderoute. Keramische schatten gevonden aan boord van scheepswrakken. Gezonken schatten is nog te zien tot en met 28 juni 2020.

Meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief!

*Vereiste veldenUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Palet Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:


Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.paletmagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.