De jonge Alain-Fournier schreef in 1909: ‘Ik ben van plan een boek te schrijven, gebaseerd op de lijnen van mijn eigen gezicht, iets dat fundamenteel èn aardig is.’ Het werd zijn roman Le grand Meaulnes, vertaald als Het grote avontuur, waarbij een toevallig ontdekt vervallen landhuis een belangrijke hoofdrol speelt in de levensloop van een aantal personen. Over het gebouw ligt een dromerige, ongrijpbare sfeer, die symbool staat voor de verloren beelden uit een jeugd. De ruimtes worden nauwkeurig beschreven, een zolder, de rode salon, de Wellingtonkamer, om elke herinnering te bewaren. ‘Er heerste een diepe stilte in de kamers.’

Werk van Jeroen Allart is t/m 26 februari te zien in Museum Belvédère (Heerenveen) en Galerie de Vis (Harlingen) en van 30 maart t/m 28 juni in Think Jazzy Art Gallery (Antwerpen).
www.jeroenallart.com

Lees het hele artikel in Palet #405

 

Meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief!

*Vereiste veldenUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Palet Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:


Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.paletmagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.