Schoenen met een kapsel, handschoenen met roodgelakte nagels, een hooggehakte hoed en een ceintuur met een extra paar handen die je middel omvatten. Uitvergrotingen, overdrijvingen, omkerin-gen; met haar gevatte en humoristische modeontwerpen was de Italiaanse Elsa Schiaparelli (1890-1973) haar tijd ver vooruit. Tegelijkertijd paste ze perfect in het plaatje van de eigentijdse ontwikkelingen in de kunst. Ze bewoog zich in Parijs in de kringen van surrealistische kunstenaars als Salvador Dalí, Jean Cocteau en Man Ray, met wie ze nauw samenwerkte.

Lees het hele artikel in Palet #406

 

Meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief!

*Vereiste veldenUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Palet Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:


Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.paletmagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.