Een drinkend paard, een rubberen Hippo. De dieren van Tom Claassen (1964) zijn aaibaar maar tegelijkertijd niet bang om ons een spiegel voor te houden.

Op een draaischijf staat een zwijntje in de maak. Terwijl Tom Claassen vertelt, draait hij aan de schijf om het kleibeest van verschillende kanten te bekijken. Het heeft de uiterlijke kenmerken van een zwijn – typerende snuit, slagtanden, oren-, maar laat het maakproces nog eerlijk zien met glimmend ijzerdraad dat uit de klei tevoorschijn komt. ‘Dat gebruik ik altijd voor het geraamte, maar heeft langzaamaan zijn weg naar de buitenkant gevonden.’

Lees het hele artikel in Palet # 394

Meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief!

*Vereiste veldenUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Palet Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:


Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.paletmagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.