‘Drie generaties’ is de titel van een schilderij dat boekdelen spreekt. Het is gemaakt door Charley Toorop (1891-1955). Zij beeldde zichzelf af met haar vader, de bekende en virtuoze schilder Jan Toorop (1858-1928), en haar zoon Edgar Fernhout (1912-1974). Haar andere zoon, cineast John Fernhout (1913-1987), en dochter Annetje (1916-1956) zijn niet afgebeeld.

De wil is alles,’ zei Charley Toorop eens. Als je het schilderij aanschouwt, kun je de wilskracht voelen. Zij wilde haar eigen geschiedenis schrijven en generaties duiden. Haar vader was destijds al overleden, maar is afgebeeld in de vorm van een bronzen portret dat de beeldhouwer John Raedecker van hem maakte. Hij heeft daardoor al een soort eeuwigheidswaarde gekregen; het brons doorstaat de tand des tijds. De kop is monumentaal en van grootse, bijna mystieke allure.

Meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief!

*Vereiste veldenUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Palet Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:


Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.paletmagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.