Archief

Palet # 392 | december 2017/januari 2018

 

Kunst gaat vaak over ruimte. De ruimte die een kunstwerk letterlijk of psychologisch inneemt is belangrijk. Een kunstwerk kan je overweldigen, je van je sokken blazen, jouw ruimte innemen. Maar kunst kan je ook ruimte geven, of je verleiden in haar ruimte te komen. In deze Palet wordt ingegaan op ruimte en licht.

 

Meer informatie

Palet # 391 | oktober/november 2017

 
Drugs en alcohol. Wij denken niet dat het inspirerende en nuttige factoren zijn bij het maken van kunst. Toch worden deze middelen regelmatig in verband gebracht met kunstenaars, al dan niet met betrekking op het werkproces. Deze Palet heeft als thema ‘Onder invloed’. 

 

Meer informatie

Palet # 390 | augustus/september 2017

 
Kunstenaars gaan op reis. Dat is al heel lang het geval. Onder napoleon werd in Nederland de Prix de Rome ingesteld om talentvolle kunstenaars kennis te laten maken met de bakermat van de kunsten: Rome. We verwachten en hopen dat jullie er ook voor openstaan om je door kunstenaars mee te laten nemen naar hun soms wonderlijke inspiratiebronnen.

 

Meer informatie

Palet # 389 | juni/juli 2017

 

Het thema van deze Palet is dromen en nachtmerries. In de beeldende kunst wordt veel gedroomd, al dan niet op een lucide manier. Dromen waren bij de surrealisten de bron. Alles wat ontregelend en onlogisch was, werd in zekere zin echt en overtuigend. Het onderbewuste was de boom en Dada en het surrealisme de takken en de vruchten. 

 

Meer informatie

Palet # 388 | april/mei 2017

 

Wij staren te weinig naar de zee. We missen vaak het grote gevoel, de confrontatie met de eeuwigheid. Met deze Palet willen wij je even uit je dagelijkse sleur of denkbeelden laten stappen en het oneindige laten aanschouwen.

 

Meer informatie